Pateu
de ficat de pasare
- Ficat de pasare 300 g
- ceapa 100 g
- unt 150 g
- franzela 200 g
- lapte 200 ml
- slanina afumata 50 g
- smantana 100 g
- coniac 25 ml
- piper
- sare
Ficatul se curata de pielite si se taie bucati. Ceapa se caleste in unt, se
adauga slanina taiata cuburi si ficatul si se lasa sa se prajeasca sub capac.
Cand ficatul este gata, se lasa sa se raceasca, se trece de 2-3 ori prin masina
de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine. Se potriveste
gustul cu sare si piper macinat, se adauga smantana, coniacul si restul de unt
si se amesteca, pana ce se obtine o pasta spumoasa, care se asaza intr-o forma
din tabla ce se lasa la frig timp de doua ore, se scoate din forma, se asaza pe
un platou si se decoreaza. |