Pateu
de ficat de porc
- Ficat de porc 500 g
- untura 50 g
- ceapa 100 g
- costita afumata 50 g
- unt 150 g
- smantana 100 g
- franzela 200 g
- lapte 200 ml
- verdeata 1 leg
- aspic 500 ml
- piper
- sare
Ficatul se curata de pielite si vine si se taie bucati. Ceapa se toaca marunt,
se caleste in untura, se adauga costita afumata taiata marunt si bucatile de
ficat si se prajesc impreuna. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, se
da ficatul de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa, se adauga franzela
inmuiata in lapte si stoarsa bine, se amesteca cu untul si smantana, pana se
obtine o pasta omogena. Se potriveste gustul cu sare si piper, se asaza pateul
intr-o forma, ce se da la frig pe timp de circa doua ore. Se scoate apoi din
forma, se asaza pe un platou, se imbraca in aspic si se decoreaza cu verdeata si
filigran de unt. |