ACEST SITE ESTE CEL MAI COMPLEX SITE DE RETETE CULINARE!!!!

 

 

Pateu de ficat de porc

  • Ficat de porc 500 g
  • untura 50 g
  • ceapa 100 g
  • costita afumata 50 g
  • unt 150 g
  • smantana 100 g
  • franzela 200 g
  • lapte 200 ml
  • verdeata 1 leg
  • aspic 500 ml
  • piper
  • sare

Ficatul se curata de pielite si vine si se taie bucati. Ceapa se toaca marunt, se caleste in untura, se adauga costita afumata taiata marunt si bucatile de ficat si se prajesc impreuna. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, se da ficatul de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa, se adauga franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine, se amesteca cu untul si smantana, pana se obtine o pasta omogena. Se potriveste gustul cu sare si piper, se asaza pateul intr-o forma, ce se da la frig pe timp de circa doua ore. Se scoate apoi din forma, se asaza pe un platou, se imbraca in aspic si se decoreaza cu verdeata si filigran de unt.
 
 

Copyright © 2004 Dj_Ice