Rosii
umplute peste alb
- Rosii 1.8 kg
- peste alb 600 g
- oua 2 buc
- tarhon 1 leg
- patrunjel verde 1 leg
- ceapa 100 g
- maioneza 450 g
- ulei 75 g
- sare
Se aleg rosii de aceeasi marime, se taie capacele, se scobesc cu o lingurita de
scobit si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga. Pestele se curata, se fierbe
in apa cu sare si se lasa sa se raceasca, se dezoseaza, se da prin masina de
tocat impreuna cu ceapa, ce a fost tocata si calita in ulei si se mai calesc
impreuna cateva minute in restul de ulei. Se lasa sa se raceasca, se adauga
ouale fierte si tocate marunt, tarhonul oparit si tocat si patrunjelul verde
tocat marunt. Se potriveste gustul de sare, se adauga maioneza si se amesteca
bine compozitia. Se umplu rosiile si se decoreaza cu putina verdeata pe
deasupra. |