Rosii
umplute cu salata de macrouri
- Rosii 2 kg
- macrouri 600 g
- dafin 2 foi
- mere 600 g
- ceapa 400 g
- lamaie 100 g
- franzela 150 g
- ulei 100 g
- unt 50 g
- piper
- sare
Se aleg rosii de aceeasi marime, se taie capacele, se scobesc cu o lingurita de
scobit si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga. Macrourile se fierb in apa cu
sare, foi de dafin si piper, se scot din apa si se dezoseaza. Merele se curata
de coaja si seminte si se taie in patru, iar ceapa se taie in bucati. Se trece
prin masina de tocat mai intai pestele, apoi merele si ceapa, iar la sfarsit
franzela taiata felii. Untul se freaca cu zeama de lamaie, se adauga pestele,
ceapa, merele, franzela si uleiul si se amesteca pana ce se obtine o pasta
spumoasa, cu care se umplu rosiile |